VKG Preventietour

Concept en uitvoering van een landelijke campagne

In opdracht van de Van Kampen Groep in Hoorn heb ik meegewerkt aan de VKG Preventietour 2023. Er is jaarlijks een budget beschikbaar voor preventie en samen met de afdeling marketing van VKG heb ik dit concept bedacht: daadwerkelijk op bezoek bij de mensen thuis en daar verhalen over vertellen. Ook waren er vouchers beschikbaar voor het bestellen van preventiemiddelen.

Het doel van de campagne is om mensen bewust te maken van de ‘huis-tuin-en-keuken-risico’s’ en wat ze daar zelf aan kunnen doen. Met zijn allen schade zoveel mogelijk voorkomen is niet alleen gunstig voor het premiebedrag, het scheelt ook veel persoonlijke ellende.

Na de conceptfase en de uitwerking mocht ik mee als ‘razende reporter’. Gewapend met camera en kladblok ging ik samen met het preventieteam kris kras door Nederland op pad. Mooi werk, want er ontstaat écht contact tussen mijn opdrachtgever, zijn klant én de klant van de klant. Zie ook het artikel op de VKG website “Vergeet nieuwsbrieven, neem klanten bij de hand.

De verzamelde content heb ik uitgewerkt in artikelen. De foto’s hieronder linken naar enkele verhalen. Zie ook deze link voor alle nieuwsberichten van VKG.

Houtstad IJlst – nu van alle kanten herkenbaar

Museum en Werkplaats Houtstad IJlst is nu van alle kanten herkenbaar. De teksten zijn ‘gezet’ in het door mij voor Houtstad IJlst ontworpen lettertype, daarna zeer vakkundig en strak aangebracht door EF Belettering. Verder is er LED verlichting aangebracht in de twee ruimtes aan de straatkant, zodat je ’s avonds in combinatie met de molen een mooi uitgelicht geheel hebt.

Boekontwerp voor 150 jarige IJsclub Sneek

IJsclub Sneek brengt ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan een jubileumboek uit. De feiten en verhalen in ‘We kenne skaatse! Anderhalve eeuw Sneker ijsbaanplezier’ zijn opgetekend door Willem Altena, oud-verslaggever van de Leeuwarder Courant en het Sneeker Nieuwsblad.
Lees dit artikel van het Sneeker Nieuwsblad hier verder

In nauwe samenwerking met de schrijver Willem Altena heb ik met veel plezier gewerkt aan de vormgeving van dit boek. Het boek is een bonte verzameling van historische gebeurtenissen, interviews, anekdotes en uniek beeldmateriaal. Deze week kwam Willem bij me om – coronaproof en in stijl – een aantal exemplaren te brengen.

Kijk bij ‘boekontwerp’ voor meer >>

Mededeling m.b.t. de Coronacrisis

Ik werk de komende tijd gewoon door, uitsluitend vanuit mijn eigen studio. Overleg en ander contact via telefoon/WhatsApp: 06-51643940 of via e-mail. Als het echt niet anders kan ben ik bereid bij opdrachtgevers langs te komen, uiteraard hanteer ik dan zorgvuldig de richtlijnen van het RIVM / de overheid. Bij mijn studio langskomen kan sowieso tot op de stoep, ik heb daar een kostelijk plekje in de zon met een gerieflijk bankje en voldoende ruimte voor de 1,5 meter afstand. Blijf gezond allemaal!

Update juni 2020: binnenkomen mag nu ook, ik heb handgel klaar staan en ik maak meerdere malen per dag de oppervlakten schoon. Tot ziens!

Grafiek2019 in galerie ‘Kunst in IJlst’

Nieuw werk, oud werk, werk in opdracht, onbekend werk, het is er allemaal. Samen met Gunar Boon heb ik deze maand een soort ‘pop-up’ expositie op Zevenpelsen 1, een leegstaand winkelpand bij de brug in IJlst. De officiële opening is komende zaterdag 9 november om 12.00 uur door niemand minder dan Stella van Gent, wethouder van de gemeente Súdwest Fryslân.

De expositie is op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur en op afspraak geopend, verder is er door de ramen al heel veel te zien.

Update: Zie ook het artikel in het Friesch Dagblad: https://frieschdagblad.nl/2019/11/21/grafische-kunst-in-een-tijdelijke-galerie-in-ijlst

06-11-2019, IJlst, Gunar Boon en Jeroen Deen richten hun expositie in ivm Grafiek2019 foto; Simon Bleeker FD 10 km

100 jaar Douma Staal

Douma Staal in Sneek kreeg op het feest ter ere van het 100-jarig bestaan het predikaat Koninklijk. Het kroontje is door mij getekend en toegepast in het logo dat ik in 2015 heb ontworpen. De uitvergrote kroon bovenop de truck van Walinga Transport is gemaakt van EPS (piepschuim) door KKD uit IJlst. De vrachtwagen kwam (met een orkest aan boord) binnenrijden, vlak na de bekendmaking door de Commissaris van de Koning in Fryslân, Arno Brok. Mooi feest was dat!

Op de foto een aantal mooie grote en kleine klussen die ik heb uitgevoerd voor het feest op 11 en 12 oktober 2019.

Lees hier meer over het ontwerp voor het jubileumboek

Huisstijl voor Houtstad IJlst

De basis van de huisstijl van museum en werkplaats Houtstad IJlst is een eigen lettertype. Dit heb ik ontworpen op basis van de specifieke vorm van de houten schaats, type ‘IJlster Schaats’. Te gebruiken als drukletter, sjabloonletter maar ook geschikt om de letters op te bouwen uit materiaal zoals hout of staal en om brandvormen mee te maken. Gebrand, gedrukt, geschilderd of gefreesd: onafhankelijk van materiaal, kleur en context ontstaat er door het toepassen van deze unieke lettervorm vanzelf een herkenbare huisstijl.

Nieuw adres!

nieuw-kantoorVanaf 1 september 2016 zit ik niet langer op de Roodhemsterweg 7 maar in een eigen pand in het mooie oude centrum van het elfstedenstadje IJlst. Alhoewel de verbouwing nog in volle gang is, ben ik wel gewoon in aan het werk, geheel in back-to-basic-stijl. Meer dan een tafel, een stoel, een stopcontact en een leuke opdrachtgever heb ik immers niet nodig 😉

Het nieuwe adres is Galamagracht 9, 8651 EB  IJlst. Alle andere contactgegevens blijven zoals ze zijn.