Boekontwerp

100 jaar Douma Staal

In oktober 2019 vierde Douma Staal zijn 100-jarig bestaan. Het boek ‘100 jaar Douma Staal’ is in nauwe samenwerking met de familie Douma, Douma Staal en Alice Booij tot stand gekomen. De vormgeving, de opmaak en een groot deel van de fotografie is van mijn hand.

De specs: 132 pagina’s full colour bedrukt + laklaag op 150 grams houtvrij silk, omslag 2 mm gestanst antraciet grijsbord, schutbladen 170 grams in huisstijl kleur blauw (PMS 300), bindwijze zonder rug. Ik was verantwoordelijk voor de vormgeving, de opmaak, de beeldredactie, een groot deel van de fotografie en de schakel tussen drukker en opdrachtgever. Het boek is geschreven door Alice Booij, Marijn Molema en Jan Ybema. Drukkerij Aeroprint nam het druk- en bindwerk voor haar rekening.

Boek ‘We kenne skaatse’ IJsclub Sneek

In nauwe samenwerking met schrijver Willem Altena heb ik de vormgeving en opmaak van dit jubileumboek gedaan, op basis van het aangeleverde manuscript en beeldmateriaal.

100 pagina’s full colour gebonden, afmetingen binnenwerk 30 x 23 cm. De schutbladen zijn voorzien van een patroon, bestaande uit het logo van de ijsclub en de tekst 150 jaar. Keetman Druk & Print uit Sneek heeft het druk- en bindwerk verzorgd.

Zie ook:

IJsclub Sneek viert 150 jaar met boek ‘We kenne skaatse!’
Sneeker Nieuwsblad, 7 januari 2021

Het sociale DNA van 150-jarige IJsclub Sneek 1871
Friesch Dagblad 22 janauri 2021

Het boek is te bestellen via de website van de IJsclub Sneek: www.ijsclubsneek.nl