Snitterklaas

Beschermheilige van de Sneker Social Media gemeenschap

Opdrachtgever
Eigen initiatief

Uitvoering
Ikzelf met een handvol ‘geheime helpers’

De Case
Behoorlijk uit de hand gelopen grap rond het zogenaamde ‘snitteren’ – twitteren in het Snekers. Mijn fictieve personage Snitterklaas heeft gedurende 10 weken heel twitterend Sneek weten te boeien met geheimzinnige acties variërend van bijdehande tweets tot heuse cadeautjes aan de deurkruk.

Dankzij geheime helpers en gulle sponsoren is het tot een heuse intocht gekomen bij de 2e Sneeker Snittermeeting op 13 oktober 2011. Zie ook het nieuwsbericht van Omrop Fryslân hieronder.

Hoe het begon
Na het bijwonen van de eerste snittermeeting in de Walrus in Sneek was ik gegrepen door de saamhorigheid en de warmte rondom het snitteren. Ik ben in eerste instantie iedereen die de hashtag #snitter gebruikt gaan volgen met mijn persoonlijke account @jeroendeen. Opvallend was dat er een hoop flauwekul werd getwitterd, van mededelingen over wat men gegeten had tot hoe dronken met wel niet uit de kroeg was gekomen. Maar ook serieuzere sneets kwamen voorbij met daarin ware hartekreten over exit-gesprekken, persoonlijke ellende en andere narigheid.

Links
Snitterklaas live te gast bij Need op Freed van Omrop Fryslân
Artikel op Groot Sneek door Wim Walda
Website Snitter / Snitterklaas.nl
Weblog Henk van der Veer
@Snitterklaas op Twitter
Snitter Klaas op Facebook
Artikel over snitteren door Wopke van Solkema / Concept 7